miércoles, 14 de junio de 2017

El Sol hui

L'onada de calor que ens afecta aquests dies a la Mediterrània a mercé d'una barrera anticiclònica a sobre del llevant peninsular, ens permet de gaudir d'uns cels totalment lliures de núvols, la qual cosa ens ofereix de registrar el disc solar sense interferències.
Tot seguit us adjunte una combinació de dues imatges espectaculars de la cromosfera a la línia de l'Hidorgen-alfa, on es mostren les flamarades solars i la taca que està eixint pel nord est. Així que ànim i a observar-ne!
El Sol a la banda de la cromosfera a través d'un filtre SOLAR MAX Coronado de 60 mm d'obertura i un metre de distància focal. Imatges preses per Joanma Bullon el 14 de juny de 2017 amb una càmera DMK 21 i 30 segons de gravació, apil·lant amb Registax 6.0 i tractament digital posterior.
Telescopis solars a ma casa en Aras de los Olmos (Els Serrans-València) abans de començar l'observació, on a sobre d'una muntura equatorial HEQ-5 es troben a la dreta de la imatge dos telescopis refractors de 100 mm d'obertura i 1.000 mm de distància focal, el de més a la dreta està preparat per a la visió de la fotosfera o llum blanca (integral), a la seua esquerra amb un filtratge Coronado Solar Max de 60 mm. A la barra de les contrapeses es situen un Coronado PST de 40 mm i un refractor Vixen de 80 mm d'obertura i 400 mm de distància focal amb un filtratge de la línia de Calci. L'obtenció d'imatges es fa amb un vell ocular electrònic Meade i una càmera DMK 21 per a tractament digital mitjançan apil·lació d'imatges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario